skip to Main Content

Met data meer inzicht in de klant

Door inzicht te krijgen in de behoefte en het gedrag van jouw klant kun je beter op zijn of haar wensen inspelen. Daardoor weet je beter welke producten je moet aanbieden en inkopen en zal zowel de tevredenheid van je klanten als je omzet toenemen.

Tevreden klanten kopen meer

Tegenwoordig kopen klanten steeds meer via de webshop en is het meeste contact online in plaats van één op één. Daardoor hebben veel sierteeltbedrijven het gevoel dat klanten steeds ongrijpbaarder worden.

Het digitale tijdperk biedt echter ook mogelijkheden om je klant juist beter te leren kennen. Je kunt namelijk veel te weten komen door je te verdiepen in zijn online (koop)gedrag. Wat zoekt je klant in je webshop? Welke trends zijn er te ontdekken in het gekochte assortiment? En bied jij producten aan waar je klant op zit te wachten?

Wanneer jouw aanbod niet goed aansluit op de vraag van je klant bestaat de kans dat hij ergens anders gaat shoppen. Wanneer hij zijn producten daarentegen makkelijk in je webshop kan vinden, zal hij minder behoefte hebben om ergens anders te gaan shoppen. Tevreden klanten kopen meer en doordat je de klant goed kent, kun je hem bovendien af en toe ook verrassen!

Beter klantinzicht, hoe dan?

Het is inmiddels dagelijkse kost voor iedereen. Je bezoekt een website en de website toont precies de dingen die je eerder hebt bekeken en gezocht en geeft suggesties over wat je waarschijnlijk ook interessant zal vinden. Een goed voorbeeld hiervan is de website Bol.com. Herkenbaar? Het zorgt ervoor dat er relevantere inhoud wordt getoond aan de klant, waardoor het waarschijnlijker is dat deze iets zal aanschaffen. Dit is precies wat data mogelijk maakt!

Slimme software kan de data van de verkoophistorie en het online klantgedrag in de webshop analyseren. Denk bijvoorbeeld aan: welke producten zoekt je klant, wanneer zoekt hij, wanneer wordt er gekocht, wat wordt er niet gekocht en hoe zoekt hij? Op basis hiervan kan de software voorspellingsinzichten maken. Zo wordt het koopgedrag van je klant inzichtelijk gemaakt. Vanuit deze inzichten leer je je klant goed kennen en kun je het aanbod beter aansluiten op zijn behoefte en specifieke aanbiedingen doen. Het koopgemak en de tevredenheid van je klant neemt hierdoor toe  en hij zal meer bij je gaan bestellen!

Wil je hier meer over weten? Ik ga graag met je in gesprek!

Peter Rosman
06 83 22 03 46
Peter@wdd.nl

Meer weten? Wij gaan vrijblijvend het gesprek met je aan!

Back To Top