skip to Main Content

20% efficienter inkopen

Zo doe je dat

Tussen 6 en 10 is het een gekkenhuis op de inkoopafdeling. Je hebt de voorraad al verdeeld naar de bestellingen, waarna je het heel druk hebt met het inkopen op de klok. Ondertussen moet je continu de aangeboden producten afstemmen met je klanten. En, niet te vergeten, een inschatting maken welke voorraadpositie noodzakelijk is op basis van de verwachte vraag, producten en prijs.

Al die ballen in de lucht houden, da’s best lastig. Wist je dat wij het je makkelijker kunnen maken? Dat doen we met behulp van slimme software met voorspellingsalgoritmes. Op basis van die techniek voorzien wij je bestellijsten van een doorkijkje naar de aankopen in de komende dagen. Het gevolg? Voor de hardere producten kun je alvast voorraad aanleggen, afgestemd op die voorspelde bestellingen. En omdat je weet wat je klanten gaan kopen, kun je ook producten alvast laten afroepen bij kwekers. Dit kan zelfs automatisch voor de door jou geselecteerde producten.

Met nauwkeurige digitale voorspellingsoplossingen stem je de vraag en het aanbod veel beter op elkaar af. Zo neemt de kans op derving (of losmakers) aanzienlijk af. Bovendien bespaar je tijd op het inkoopproces. Tijd die je dan kunt besteden aan vernieuwing; aan het ontdekken van nieuwe producten en procedures. Je hoort het al, de mogelijkheden liggen voor het oprapen… Makkelijker kunnen we het je niet maken!

 

Virtuele voorraad (VMP) of eigen voorraad?

Met behulp van onze slimme software analyseren we al jouw digitale gegevens. Zo krijg je ook inzicht in de verwachte verkopen van producten in je virtuele voorraad. En door een deel van de VMP producten van je webshop in je eigen voorraad op te nemen, ervaar je een positief effect op de winstgevendheid van je onderneming!

 

stap voor stap slimmer inkopen

De eerste stap is het koppelen van je ERP-systeem met het WDD systeem. Ons systeem is te koppelen met ieder ERP-systeem dat in de sector wordt gebruikt. Wij hebben veel ervaring met het koppelen, de juiste aanpak en oplossingen. Deze koppeling voeren wij dan ook uit, zonder ‘gedoe’ voor jou. Vervolgens wordt het WDD systeem ingericht en ‘getraind’. Ook daar heb je geen omkijken naar. Tot slot kunnen de  inkooptoepassingen in gebruik worden genomen. Wij maken de toepassingen gebruiksklaar en begeleiden de inkopers bij de juiste toepassing en werkwijze; slimmer inkopen in de praktijk.

Wil je meer efficiency, minder hectiek en minder derving? Wil je de voorspellende kracht van data optimaal benutten voor de inkoop van jouw bedrijf?

Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Peter Rosman
06 83 22 03 46
peter@wdd.nl

Back To Top