skip to Main Content

Duurzaam ondernemen in de sierteelt. Klaar voor de toekomst!

Duurzaam ondernemen maakAt groothandelsbedrijven in de sierteelt onderscheidend en klaar voor de toekomst. Bij duurzaam ondernemen gaat het om de balans tussen de 3 p’s: people, planet, profit. Door binnen je bedrijf slim om te gaan met data, kun je op al deze vlakken een verschil maken.

Duurzame processen, meer profit

Duurzaam werken komt tot stand door het efficiënt inrichten van je bedrijfsprocessen, waardoor je verspilling kunt verminderen. Maar hoe kun je je bedrijfsprocessen efficiënter maken? Door vraag-gestuurd te gaan werken! Het start met op feiten (data!) gebaseerde bedrijfsvoering. Met onze slimme software kun je de verkoop- en inkoophistorie analyseren en combineren met andere databronnen (denk aan: het weer, klantsentiment, valuta, webshop gedrag etc.). Op basis van deze data kun je een goede voorspelling doen van de verwachte vraag, waar de inkoop beter op kan worden afgestemd. Dat zorgt voor minder verspilling en dus meer profit.

Deze data gedreven aanpak voor het optimaliseren van processen maakt aanpassingen in je bedrijfsvoering relevant en verbeteringen meetbaar, ook op het gebied van logistiek. Denk eens aan het beter kunnen afstemmen van de box planning op de verwachte dock-tijden (wanneer vrachtwagens aankomen en vertrekken), waardoor de handelingen in de box gestroomlijnd kunnen worden. Dit levert al snel winst op!

Minder overschot, beter voor de planet

Door vraag-gestuurd te gaan werken wordt je bedrijf (en processen) niet alleen efficiënter. De vermindering van verspilling die hierdoor ontstaat, draagt ook nog eens direct bij aan een betere planet.  Door minder overschot zal bovendien ook minder verspilling bij de verwerking van de producten ontstaan.

Door een nauwere samenwerking en verdere informatie uitwisseling tussen jou en de kweker is de kans dat productie moet worden “doorgedraaid” door de kweker minder. Indirect zal dus ook op die plek in de keten minder verspilling ontstaan.

Optimale administratie, tevreden people

Bij sierteeltgroothandelsbedrijven kunnen er nog veel administratieve handelingen verder  geautomatiseerd worden. Denk aan de maandafsluiting, de facturatie en de stapelkarren registratie. Hoe gemotiveerd zijn medewerkers om administratieve handelingen uit te voeren die net zo goed door een computer kunnen worden gedaan (en misschien nog wel beter!)? Moderne medewerkers willen leuk en interessant werk uitvoeren dat een directe bijdrage aan het bedrijf levert. Des te meer reden zoveel mogelijk administratieve handelingen te automatiseren, zodat jij de vaardigheden van je werknemer optimaal kunt benutten voor andere taken. Ook daar helpen wij je graag bij!

Duurzaam is de toekomst

Met onze slimme software kun je vraag-gestuurd en efficiënter werken, zorgen voor minder verspilling, logistieke processen verbeteren en zorgen dat de tevredenheid van je werknemers toeneemt. Dit maakt je bedrijf klaar voor de toekomst. Als duurzame ondernemer heb je een groen imago en hiermee speel je in op de toenemende marktvraag naar bedrijven die duurzaam werken en kan je je onderscheiden van de concurrenten. Maar het is ook een bijdrage aan de gehele maatschappij en bevolking!

Wil je hier meer over weten? Ik ga graag met je in gesprek!

Peter Rosman
06 83 22 03 46
Peter@wdd.nl

Meer weten? Wij gaan vrijblijvend het gesprek me je aan!

Back To Top