skip to Main Content

Groeikansen voor handelsbedrijven in de sierteelt

Door de verwachte aankopen van klanten beter te voorspellen kun je vraag en aanbod beter op elkaar aan laten sluiten. Daardoor heb je minder “overschot”, kun je efficiënter werken en meer winst maken. WDD Partner in groei helpt je met concrete oplossingen dit te realiseren.

Beter voorspellen, beter inkopen

Koop jij producten in waarvan je denkt dat de klant er op zit te wachten? Of koop je in op basis van wat de klant daadwerkelijk vraagt?

Wanneer je inkoop niet goed aansluit op de vraag van je klant, loop je het risico met een overschot te blijven zitten. Of dat je juist de vraag niet tegemoet kunt komen doordat je te weinig van een product hebt ingekocht.

Inzicht krijgen in het koopgedrag van je klant maakt het mogelijk in- en verkoop beter op elkaar af te stemmen en voorspellingen te doen over verwachte verkopen. Door trends te ontdekken in het gekochte assortiment en de aantallen producten per klant, gecombineerd met de invloed van externe factoren zoals het weer, valutaschommelingen en marktsentiment, ben je beter in staat om zo dicht mogelijk bij de verwachte vraag naar bloemen en planten in te kopen. Dit draagt direct bij aan een hogere winst van je bedrijf.

Relevant aanbod, meer omzet in de AGF en sierteelt

Een webshop is niet meer weg te denken als verkoopkanaal. De kans is dan ook groot dat je die al lang hebt. Maar hoe gepersonaliseerd is het aanbod in jouw webshop? Ziet iedereen hetzelfde, of krijgen je klanten een voor hen relevant aanbod te zien?

Klanten verwachten vandaag de dag gepersonaliseerd aanbod te zien wanneer zij een webshop bezoeken (denk bijvoorbeeld aan bol.com). Door de klant beter te leren kennen, kun je een relevant productaanbod laten zien. Dit resulteert in hogere tevredenheid van je klant en meer verkoop.

Oplossing voor vraag gedreven in- en verkoop

Onze slimme datarobot analyseert de verkoophistorie, beschikbare producten en seizoensinvloeden en geeft op basis daarvan concrete aanbevelingen voor zowel je klant als je inkoop.

Wil je hier meer over weten? Ik ga graag met je in gesprek!

Peter Rosman
06 83 22 03 46
Peter@wdd.nl

Meer weten? Wij gaan vrijblijvend het gesprek met u aan.

Back To Top