skip to Main Content

Real-time voorraad inzicht van bloemen en planten in de supermarkt

De tweede testronde van de nieuwste WDD toepassing heeft plaatsgevonden in een concept winkelopstelling op locatie bij een Full Service Merchandise bedrijf. Met de nieuwe toepassingen krijgen FSM bedrijven “Live” inzicht in de eigen voorraadpositie bij supermarkten. Er zijn verschillende RFID stickers getest op bereik en formaat. De RFID handscanner en zender ontvanger hebben beide het signaal van het volledige assortiment herkent. Wat blijkt, de eco sticker is niet alleen het meest milieuvriendelijk, maar heeft het sterkste signaal en de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Hoe werkt het?

Op producten komt een speciale RFID sticker die net zoals de normale sticker bedrukt kan worden met een barcode, productnaam en prijs. De stickers worden geprint door een speciale RFID label printer en vervangt de normale sticker. Hierdoor veranderd er op de werkvloer in het verwerkingsproces niets. De printer programmeert een specifieke productcode op de sticker waardoor de producten door een RFID ontvanger herkent worden.

In de winkel komt een RFID zender ontvanger die regelmatig een scan van de omgeving maakt. De ontvanger herkent de code en frequentie van de stickers en stuurt de informatie door naar een online platform. De zender ontvanger heeft een bereik tussen de 50m2 en 100m2. De zender ontvanger bevat een 4g simkaart, waardoor er is geen internetverbinding nodig is op de winkelvloer.

In de test zijn 75 bossen tulpen (in emmers) en 12 orchideeën bestickerd met verschillende typen stickers om het bereik te onderzoeken. Wat blijkt. De ECO-sticker heeft het beste bereik en is prijstechnisch het interessants. 

RFID sticker

Afbeelding: Bossen tulpen met RFID sticker

Na deze tweede succesvolle test worden de volgende stappen genomen. Het eerste bedrijf gaat binnenkort de toepassing in praktijk gebruiken. Er wordt gestart met het aansluiten van enkele supermarkt locaties. De verwachting is dat het product vanaf begin Maart live beschikbaar is voor de markt. Bent u ook geïnteresseerd in deze RFID technologie en hoe de business case er specifiek voor u uit ziet? Neem dan contact op met:

Jasper Veldt
06 82 95 86 06
Jasper@WDD.nl

Back To Top