skip to Main Content

SIERTEELT VERKOOP- EN VOORRAADINZICHT OP DE WINKELVLOER LIVE INZICHTELIJK

Deze week heeft WDD een zeer succesvolle test uitgevoerd met RFID technologie om real time de bloemen en planten verkoop- en voorraadinzicht op de winkelvloer te krijgen. Met de RFID technologie en het WDD BeX platform kunnen bloemenleveranciers volgens het Full Service Merchandise concept aanzienlijke rendementsverbetering realiseren.

RFID VOOR Full Service Merchandise BEDRIJVEN IN BLOEMEN EN PLANTEN.

Met de RFID technologie en het WDD BeX platform kunnen bloemenleveranciers volgens het Full Service Merchandise concept aanzienlijke rendementsverbetering realiseren.

Hoe het werkt: Alle boeketten worden voorzien van een sticker met een RFID chip, deze vervangt de normale sticker – de kosten van deze RFID chips is de laatste jaren enorm gedaald! De nieuwe stickers worden geprint zoals leveranciers dit nu ook gewend zijn. In de winkel wordt een RFID reader geïnstalleerd die continu ‘leest’ welke artikelen er op de winkelvloer staan. Dit geeft een actueel inzicht in de voorraad en verkoopsnelheid per product per winkel.

Naast voorraadinzicht kunnen we met het inzetten van slimme modellen veel inzichten creëren waarmee zowel de kosten kunnen worden gereduceerd als de omzet vergroot.

VOORDELEN VOOR SIERTEELT BEDRIJVEN

Denk hierbij aan inzicht in doorloopsnelheid van artikelen, welke artikelen lopen het beste, staat de winkel al leeg en welke producten moeten worden aangevuld.
Daarnaast zijn er ook operationele voordelen: karren kunnen in de box al per winkel worden opgebouwd, je weet wat er retour gaat komen en met een RFID handscanner registreer je in een fractie van de tijd wat er de winkel ingaat en wat er retour komt.

SIERTEELT IMPLEMENTATIE

WDD verwacht dat in januari 2021 het systeem volledig operationeel is en dat vanaf februari 2021 de eerste winkels met dit innovatieve systeem zullen werken. Bent u ook geïnteresseerd in deze RFID technologie en hoe de business case er specifiek voor u uit ziet? Neem dan contact op met:

Jasper Veldt
06 82 95 86 06
jasper@wdd.nl

RFID sierteelt
Back To Top